Skip to main content
DMA melder klar til lørdag

DMA melder klar til lørdag

DMA melder klar til lørdag

DMA 2020 løber af stablen lørdag aften. Showet vises live på TV 2. Stjerner som Lukas Graham, Jada, Dizzy Mizz Lizzy, Tessa og Suspekt er med til prisfesten.

Selvom DMA i år foregår i Royal Arena skal man ikke tage fejl. Arrangementet bliver et intimt, topmusikalsk og corona-sikret gensyn med nogle af Danmarks største musikalske mastodonter. Både Lukas Graham, Tessa, Branco, The Savage Rose, Suspekt, Drew Sycamore, Dizzy Mizz Lizzy og Lord Siva har takket ja til at optræde. Hvad aftenens vært Annika Aakjær har i ærmet, kan vi indtil videre kun gisne om.  

En kæmpe milepæl at spille til DMA 

Drew Sycamore, der hører til de mest spillede artister på dansk radio, er nomineret til to priser ved den prestigefyldte musikevent. Samtidig er hun en af de artister, der får sin musikalske debut på den eftertragtede DMA-scene. Drew Sycamore ser frem til weekendens begivenhed:
Det er en kæmpe milepæl som dansk artist at spille til DMA og ikke mindst være nomineret. Det er stort. Ikke kun fordi at det er en hyldest fra musikbranchen. Men at få lov til at spille for danskerne derude bag skærmen, det giver sommerfugle i maven”. 

For at DMA overholder alle retningslinjer i forhold til corona, vil den særligt indrettede sal i Royal Arena blot være gæstet af nominerede artister og et lille antal særligt inviterede gæster. Heldigvis vises samtlige musikalske indslag live på TV 2 lørdag aften, så alle musikglade danskere kan tage del i festlighederne.

Nomineringer ved DMA 2020 

Selvfølgelig er de største navne i dansk musik nomineret til DMA. Biografaktuelle Lukas Graham er nomineret til ’Årets Radiohit’ og ’Årets Gruppe’, The Minds of 99 er nomineret som ’Årets Sangskriver’ og ’Årets Livenavn’, Alphabeat er nomineret i ’Årets Gruppe’ og ’Årets Livenavn’, ligesom Christopher er nomineret til ’Årets Radiohit’.

Alligevel fylder nyere musikalske stjerner godt på listen over nominerede til DMA 2020. Et af de seneste års største kometer Jada er nomineret i hele 4 kategorier. Det samme er dansk raps nye tronfølger Tessa. Og DMA-debutanterne fra Jung, der har ejet radiofladen med ’Hun kommer tilbage’, er nomineret i 3 kategorier. Det samme er rapperen ArtigeArdit.

Hitliste-fænomenerne Branco og Gilli

De klarer sig imponerende sammen, og de klarer sig imponerende hver for sig. Hvis man kan tale om lyden af de år vi lever i netop nu, kan man ikke ignorere hitliste-fænomenerne Branco og Gilli. Begge artister er nomineret til den smukke bronzestatuette i 3 kategorier. Ganske unikt er det imidlertid, at de i kategorien ’Årets Streaminghit’sammen er nomineret for to ud af fem sange i kategorien. Herudover er både Branco og Gilli nomineret i ’Årets Solist’, lige som de sammen er nomineret til ’Årets Album’ for deres fælles værk EURO CONNECTION. Se listen over samtlige nominerede her.

DMA 2020 er arrangeret af musikselskabernes brancheorganisation IFPI og den nye danske musik-streamingtjeneste Moodagent. Grundet corona er det i år ikke muligt at købe billetter til arrangementet.

DMA sendes live på TV 2 og TV 2 PLAY den 28. november kl. 21.00. DMA kan også efter liveudsendelsen ses på TV 2 PLAY. Vinderen af DMA’s Ærespris 2020 afsløres i et særligt optaktsprogram på TV 2 fredag den 27. november kl. 21.35

Se fakta om DMA 2020

 

DEL DENNE SIDE