Skip to main content
Gilli stryger til tops ved DMA 2017

Gilli stryger til tops ved DMA 2017

Gilli stryger til tops ved DMA 2017

TV 2 og IFPI afholdt lørdag aften Danish Music Awards i et fyldt kæmpetelt i den københavnske Nordhavn. Aftenens store vinder blev rapperen Gilli. Samtidig blev Sort Sol hyldet med Danish Music Awards’ Ærespris.

Anders Breinholt var vært, da dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest til aften hyldede årets stærkeste artister og musikudgivelser. Her modtog særligt Gilli branchens og publikums hyldest under den smukt oplyste teltdug. Den storstreamende rapper høstede hele tre statuetter af den eftertragtede bronzefugl. Det skete i kategorierne Årets Danske UdgivelseÅrets Danske Solist og Årets Danske Sangskriver. Samtidig vandt Hennedub, der har produceret flere af Gillis hits, prisen som Årets Danske Producer.

Aftenens prisuddeling stod desuden i danske bands tegn. Med landeplagen ”Deja Vu” var Scarlet Pleasure på scenen for at modtage prisen for Årets Danske Hit, ligesom bandet vandt i kategorien Årets Danske Gruppe. Samtidig satte den festlige aften atter streg under Volbeats massive succes. Det internationalt anerkendte rockband vandt prisen som Årets Danske Livenavn. Og selvom Volbeat kun har spillet én koncert i Danmark i løbet af det forgangne DMA-år, er det en koncert, der går over i historien. Volbeat er nemlig det eneste danske musiknavn, som indtil videre har formået at samle 47.000 mennesker i et udsolgt Parken.

Musikalsk hyldest fra Katinka, Mette Lindberg og Medina
Danish Music Awards’ Ærespris gik i år til Sort Sol. Bandet, der har 40 års jubilæum, blev æret for deres unikke rolle i dansk musik. I branchens motivation for at tildele Sort Sol musikbranchens fornemste pris, lød det blandt andet:

”De er et kollektiv båret af stærke individuelle kræfter. Og de værner om deres kunstneriske udtryk med en integritet, man kan slå sig på.”

Sort Sol modtog årets ærespris på scenen, hvor Katinka, Mette Lindberg og Medina forinden havde fremført deres egne fortolkninger af nogle af bandets mest markante numre.

Rasmus Seebach, der senere på måneden er aktuel med et nyt album, fik cementeret sin status som popkonge, da han i en afstemning foretaget af TV2’s seere vandt Årets Publikumspris. En tydeligt overvældet Noah Carter vandt desuden en statuette som Årets Nye Danske Navn

Også udenlandske kunstnere blev hyldet i løbet af showet. Den amerikanske rapper Kendrick Lamar vandt Årets Internationale Udgivelse for sit kritikerroste album ”Damn”. Dermed er den røde løber rullet ud for rapfænomenet, som gæster København i starten af det nye år. Britiske Ed Sheeran høstede desuden en af de funklende DMA-fugle for sangen ”Shape of You” i kategorien Årets Internationale Hit.

I langt de fleste kategorier er det et todelt brancheakademi, der udpeger nominerede og vindere til DMA. Hitkategorierne afgøres imidlertid af, hvem der har været streamet, downloadet og afspillet i løbet af året. 

DMA-showet vises på TV 2 søndag 12. november kl. 20.00, hvor showet også bliver tilgængeligt på TV 2 PLAY.

Se alle vindere her.

DEL DENNE SIDE