Skip to main content
Prisregn og smæk på livemusikken til DMA 2019

Prisregn og smæk på livemusikken til DMA 2019

Prisregn og smæk på livemusikken til DMA 2019

Danish Music Awards er netop vel overstået. Aftenen bød blandt andet på hæder til Lukas Graham, MØ og KESI og minikoncerter fra The Minds of 99 og Nik & Jay.

Dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest løb torsdag aften af stablen i en fyldt K.B. Hallen i København. Her satte det danske succesband The Minds of 99 et tydeligt aftryk på aftenen. Ikke nok med at de spillede tre numre live for det fremmødte publikum. De blev også hyldet med to priser i kategorierne Årets Danske Album og Årets Danske Rocknavn.

Også den fremadstormende hitrapper KESI hev to priser med hjem i kategorierne Årets Danske Solist og Årets Danske Urbannavn. Dermed blev 2019 endelig året, hvor KESI kunne veksle sine nomineringer til to smukke bronzestatuetter af den lille ikoniske fugl, der er symbolet på DMA.

Det Internationalt ombejlede ikon MØ vandt Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver. Og Nik & Jay modtog prisen som Årets Danske Livenavn, inden de selv gik på scenen og afsluttede DMA 2019 med en minikoncert på tre numre til salens udelte begejstring.

Vanen tro blev der også hæder til nye stærke kræfter i dansk musik. Clara modtag prisen som Årets Nye Danske Navn, mens Jada blev hædret som Årets Nye Danske Livenavn. Begge artister indtog i øvrigt scenen på overbevisende manér og satte en musikalsk streg under, hvorfor den danske musikbranche mener, at de er værd at holde øje med.

Fra DMA til Los Angeles
Aftenens topscorer blev Lukas Graham. Bandet, med Lukas Forchhammer i front, vandt priser i
kategorierne Årets Danske Popnavn, Årets Danske Streaminghit og Årets Danske Radiohit. De to sidstnævnte priser blev tildelt bandet for hitballaden Love Someone, der både er det mest spillede og mest streamede danske nummer i den forgangne DMA-periode. Lukas Graham var ikke fysisk til stede ved DMA. Bandet står nemlig over for en omfattende amerikansk turné og befandt sig derfor i Los Angeles.

Ærespris til Lis Sørensen
Danish Music Awards’ Ærespris blev tildelt Lis Sørensen. Hun modtog passende prisen af Anne Linnet og Sanne Salomonsen. I begrundelsen til Lis Sørensen hedder det blandt andet:

Du har indtil videre været hos os andre i fem årtier. Alene dét er en imponerende bedrift i dansk musik. Den er vi dig dybt taknemmelig for. Men vi er slet ikke færdige med at lytte til dig endnu. Når du synger, kan vi andre nemlig ikke lade være med at tro på fremtiden”.

Lis Sørensen kvitterede for hæderen ved at spille live for K.B. Hallen med sit band.

Danish Music Awards 2019 var arrangeret af musikselskabernes brancheorganisation IFPI i samarbejde med den nye danske musikstreamingtjeneste Moodagent. Der blev i alt uddelt 18 priser til DMA 2019, heraf to internationale priser.

Danish Music Awards vises i en redigeret version på TV 2 søndag d. 20. oktober kl. 21.00. Samtidig kan det fulde show streames på TV 2 Play. Da DMA sidst afholdtes i 2017, var grundlaget for nomineringer i alle kategorier ekstraordinært en to-årig periode.

DEL DENNE SIDE