Skip to main content
PHLAKE MODTAGER 7 NOMINERINGER TIL DMA 2016

PHLAKE MODTAGER 7 NOMINERINGER TIL DMA 2016

PHLAKE MODTAGER 7 NOMINERINGER TIL DMA 2016

Når Danish Music Awards rammer Forum og TV-skærmene den 12 november er både nye navne og etablerede stjerner i fokus. Phlake er nomineret til hele syv priser, Alex Vargas til fem priser og The Minds of 99 til fire. Samtidig æres stjerner som MØ, Mads Langer og Christopher med tre nomineringer hver.

Når IFPI, Koda og TV 2 igen åbner dørene til dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest vil den store projektør være rettet mod Albertslund-duoen Phlake. Deres gennembrud kom for alvor med en smuk hyldest til en gravid kæreste i 2015. Og nu et år senere er Phlake med debutalbummet "Slush Hours" i ryggen nomineret til syv bronzestatuetter ved DMA. Blandt andet i prestigefyldte kategorier som Årets Udgivelse, Årets Danske Sangskriver, Årets Danske Hit og Årets Nye Danske Navn.

Der er dog skarp konkurrence om de eftertragtede bronzestatuetter. Eksempelvis er Phlake nomineret side om side med Pernille Rosendahl, Mads Langer, The Minds of 99 og Alex Vargas i kategorien Årets Sangskriver, mens de nominerede til Årets Danske Hit foruden Phlake tæller MØ, Blak, Brandon Beal og Gilli.  

Mange artister med flere nomineringer
Når man taler om det forgangne musikår, har netop Gilli domineret hitlisterne og danskernes lyttevaner. Det afspejler sig også i nomineringerne til DMA 2016. Her er Gilli foruden at være nomineret til Årets Danske Hit nomineret som Årets Nye Danske Navn. Samtidig er hele to af hans sange nomineret i kategorien Årets Danske Producer. 

Mange andre artister har også markeret sig stærkt i det forgangne år. Derfor er flere artister nomineret til mere end én af de ikoniske DMA-statuetter af den lille syngende fugl. Det gælder også for S!vas, Kwamie Liv, LISS, Blak, Chinah og Gulddreng.

DMA's Publikumspris i hænderne på fans og seere
I de fleste kategorier stemmer det magtfulde DMA-Akademi sig frem til både nominerede og vindere. Årets Publikumspris er derimod i hænderne på fans og seere, der via dma.tv2.dk bestemmer, hvem der skal vinde. De nominerede til Publikumsprisen er i år MØ, Mads Langer, Stine Bramsen, Gulddreng og Christopher. Som noget nyt er også Årets Danske Hit i hænderne på danske musikfans, som kan stemme på deres favorit via Nova og The Voice.

Ud over at kåre vinderne blandt de nominerede vil den spektakulære musikaften i november også byde på overrækkelsen af DMA's Ærespris. En pris, der uddeles til en kunstner, som har sat et særligt og markant aftryk på dansk musik gennem en årrække. 

DMA 2016 afholdes i samarbejde mellem TV 2, IFPI og Koda i Forum i København lørdag den 12. november. Billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. Showet transmitteres live på TV 2 og TV 2 PLAY fra kl. 20.00. Deltag i snakken om Danish Music Awards 2016 ved at benytte #DMA16 på Facebook, Instagram og Snapchat på dma_tv2.

Listen over samtlige nominerede til Danish Music Awards 2016 kan ses her.

DEL DENNE SIDE