Skip to main content
 Sivas får Danish Music Awards’ Ærespris 2022

Sivas får Danish Music Awards’ Ærespris 2022

 Sivas får Danish Music Awards’ Ærespris 2022

Den danske musikbranche samles torsdag aften til Danish Music Awards. Her kommer rapperen og musikeren Sivas til at spille en hovedrolle. Musikbranchen tildeler ham nemlig i år branchens fornemmeste pris for hans store indflydelse på dansk musik.  

Han har præget hitlisterne i et årti, han har introduceret en ny lyd i dansk musik og han har ikke været bange for at hjælpe andre frem på sin vej. Torsdag aften modtager Sivas så Danish Music Awards’ Ærespris ved et storstilet gallaarrangement i København. Dermed bliver han medlem af en eksklusiv klub af artister, der blandt andet tæller Gasolin, Anne Linnet, Shu-Bi-Dua, Medina og Lis Sørensen.

Det er bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation der udpeger modtageren af prisen. Prisen tildeles en eller flere personer, som med deres kunstneriske virke gennem en længere periode har sat et markant og inspirerende fingeraftryk på dansk musik. I begrundelsen for valget af Sivas hedder det blandt andet:

”Man kan nå meget på et årti. Hvis man tør og hvis man gør. Det er du et meget fornemt eksempel på. Dine fingeraftryk på dansk musik er overvældende og de rækker langt ud over dine egne fortræffelige udgivelser. Du er en sand pioner, som er gået forrest med stort musikalsk mod, og du har samtidig engageret dig i andre talenter på din vej”.

Hovedpersonen selv er stolt men beskeden i forhold til den fornemme hæder:

Jeg er meget beæret og overrasket over at have modtaget årets ærespris. Vi har været på denne rejse kollektivt som et hold, en masse forskellige mennesker, fra forskellige områder og baggrunde, men med den samme drøm om at inspirere ungdommen. Jeg deler denne pris med dem. Lad os sammen dedikere prisen til alle de unge som ikke har en stemme, og til dem som ikke får lov til at ytre sig frit, verden over.”

Sivas’ betydning kan ikke overvurderes

Lasse Lindholm, der er leder af DMA-akademiet og kommunikationsdirektør i IFPI forklarer her, hvorfor valget af Sivas er åbenlyst:

Sivas er et ydmygt menneske. Men hans betydning for dansk musik de seneste ti år kan ikke overvurderes. Derfor giver det kun mening at invitere Sivas op på en piedestal og tildele ham dansk musiks fornemmeste pris. Jeg tror simpelthen ikke, du kan finde en aktiv rapper i Danmark, som vil benægte at være inspireret af Sivas’ coolness og musikalske mod”.

Danish Music Awards 2022 løber af stablen torsdag d. 3. november. Det sker ved et eksklusivt arrangement i Moltkes Palæ i hjertet af København. Her vil branchen og særligt inviterede gæster hylde Sivas og de nominerede og vindende artister. Begivenheden transmitteres ikke men kan følges på DMA’s instagramprofil @dma_dk.

Danish Music Awards 2022 arrangeres af musikselskabernes brancheorganisation IFPI i samarbejde med JBL og Samsung

Læs hele begrundelsen for tildelingen af Danish Music Awards’ Ærespris herunder:

”Man kan nå meget på et årti. Hvis man tør og hvis man gør. Det er du et meget fornemt eksempel på. Dine fingeraftryk på dansk musik er overvældende og de rækker langt ud over dine egne fortræffelige udgivelser. Du er en sand pioner, som er gået forrest med stort musikalsk mod, og du har samtidig engageret dig i andre talenter på din vej.

Din vokal er et sublimt instrument og din bas er til at mærke. Når vi tildeler dig Danish Music Awards’ Ærespris 2022, gør vi for at sige tak for alt det, du bidrager med. Vi gør det af dyb respekt for dit unikke virke. Og vi gør det som et ydmygt ønske om, at du også fremover har lyst til at gøre en forskel.

Lyden af dansk musik ville ikke have været den samme uden dig. Derfor går Danish Music Awards’ Ærespris 2022 til dig, Sivas.”

- IFPI Danmarks bestyrelse, København d. 2. november 2022

 

  

 

 

 

 

DEL DENNE SIDE